Kahden Kullan Kerho on termi niille urheilijoille, jotka ovat voittaneet Maailmaturnauksen sekä Original Sixin. 
Kerhoon kuuluu yhteensä yhdeksän urheilijaa. 
Vuosi 2014 oli hieman yllätyksellisempi. Mäkisalo ei unelmavuotensa jälkeen enää uskaltanut pelikentille. Original Sixissä kaikkien yllätykseksi Olli Honkanen johdatti Montreal Canadiensin mestaruuteen. Kesän jalkapalloturnauksessa Ranska nousi monesti kuilun partaalta, aina muutaman rp-kilpailun myötä mestaruuteen asti.
Viime vuoden turnaukset osoittivat jälleen kerran miten yllätykselliä nämä turnaukset ovat. Vuonna 2014 Kahden Kullan Kerho sai kaksi uutta jäsentä.
Kahden Kullan Kerhon urheilijat:
Petteri Mäkinen   - 2011 Original Six (Boston Bruins), 2012 Maailmaturnaus (Saksa)
2011 Original Sixin vei moninaisten vaiheiden jälkeen järkevästi koottu, tai arvottu, Boston Bruins. Alakerta oli täyttä betonia, eikä vähiten nallekarhumaisen Suomen Zdeno Charan, Petteri Mäkisen.Puulaakisarjoissa tiheästi maaliverkkoja heilutellut karpaasi siirtyi muitta mutkitta alakerran fyysiseksi johtajaksi. Humalainen aamuhengitys, ajamaton parransänki ja markotoivosmaisesti lähteneet purkupallot pitivät huolen, ettei Bruinsin maalilla juhlittu.Muuntautumiskyvystä kertonee jotain, että Petteri Mäkinen pelasi täysin päinvastaista roolia Saksan juhliin päättyneessä Maailmaturnauksessa. Gasellimaisesti liikkunut hujoppi oli yläkerrassa täysin vapaassa roolissa. Ilmatilan herra, kyseenalaisten maalien mestari ja saksalaisten isot egot yhdistänyt ballerina toi tarvittavan sysäyksen näköä ja kokoa matkalla mestaruuteeen.
 
Niko Mattila - 2011 Original Six (Boston Bruins), 2012 Maailmaturnaus (Saksa)
Vastustajan lienee syytä toivoa, ettei Niko Mattila ja Petteri Mäkinen osu samaan joukkueeseen. Se on historian saatossa tiennyt vain ja ainostaan kaverusten yhteisiä mestaruusjuhlia.Ei liene liioteltua väittää, että Mattila on yksi kaikkien aikojen kovimmista pelimiehistä turnauksien saatossa. Todistettavasti kentälläkin hyvin pärjäävä miehenalku valitsi 2011 alkuvuodesta mailan tilalle ponttoonit ja maalivahdin käsineet. Jälkeenpäin ei varmasti tarvitse katua. Mattila oli suvereeni tolppien välissä koko turnauksen ja oikeutetusti päätösjuhlissa kruunattiin Conn Smythe Trophylla (=turnauksen paras pelaaja).Kapteenin natsat annetaan yleensä tasonsa todistaneelle voittajatyypille. Niko johti Saksan marssia 2012, vierellään jo viime vuoden sählyistä tuttu Petteri Mäkinen. Kokonaisvaltaisesti kentän jokaisella osalla operoinut "Toppari" nosti turnauksen jälkeen, historian nuorimpana kapteenina voittopokaalin kohti taivasta.
 
Saku Järvinen - 2009 Maailmaturnaus (Italia), 2012 OS (Toronto Maple Leafs)
Moni, paperilla kovalta näyttänyt, joukkue on kaatunut viimeistään maalivahtiongelmaan. Jos joukkueen nimilistassa lukee Saku Järvinen, on ensimmäinen ja suurin ongelma selätetty.Itsensä joka palloon 110% laittava Sakke pelaa yleensä parhaat pelit juuri niissä kovimmissa paikoissa. Jo ensimmäisen vuotena Maailmaturnauksen historiassa, voittajaa jouduttiin hakemaan pilkuilta. Saku nousi metrin muita korkeammalle, ja nollasi kerta toisensa jälkeen Englannin yritykset. Palkintona ensimmäinen pytty ja MVP.2012 Toronto Maple Leafs näytti varteenotettavalta pudotuspelijoukkueelta. Aamun valjetessa SAMKin saliin oli saapunut kapteenia lukuunottamatta koko joukkue. Muiden jo alkaessa panikoida, Saku päätti jälleen kerran isossa paikassa astua esiin. Joukkueellinen vaahteralehtiä reppuselkään, ja polvia säälimättä itse telkiämään maalinsuuta. Ei liene vaikea arvata, että Marko Vierijärven hylkäämä joukkue marssi päätyyn asti, MVP Saku Järvinen! 
 
Ville-Matti Haapala - 2011 MT (Brasilia), 2012 OS (Toronto Maple Leafs)
Tosissaan historian laiskimman pelaajan tittelistä kamppaileva Viltsu on jotenkin onnistunut huijamaan itsensä Kahden Kullan Kerhoon.Brasilian kanssa tapahtui asioita, joita osa ei usko vielä tänäpäivänäkään. On täysin absurdia mennä selittämään jollekkin, joka ei paikan päällä ollut että Juuso Kannisto (193cm, 127kg) täräytti oikeaoppisella saksarilla pallon maaliin. Tai, että Espoon veljekset Savinainen ja Laihonen dominoivat keskikenttää. Totta kaikki, kuten myös Viltsun ensimmäinen pytty. Kertaalleen maalipörssin voittanut Haapala ymmärsi antaa muille palloa ja pysyä pois tieltä.Sählyparketilla tuli kultaa 2012. Korvat punottivat jokaisen ottelun jälkeen, kun Saku auliisti pyysi tekemään helpompia ratkaisuja ja tulemaan myös puolustuksen avuksi. Ratkaisuhetkillä Viltsu istui penkillä, mutta voitonjuhliin oli yhtä tasavertainen kun kaikki muutkin. Sakunkin kanssa saatiin sovinto tehtyä Bar Soman terassilla. 
 
Jarkko Mäkisalo - 2013 Maailmaturnaus (Saksa), 2013 OS (Detroit Red Wings)
Vene, vidi, vici. Original Sixissä Jarkko "Pappa" Mäkisalo sai komentoonsa fanittamansa Detroitin. Detroit pelasi johtajansa tyylistä palloa, pallo enemmän ilmassa kuin parketilla, jokaisesta aiheutetusta mustelmasta vastustajalle Passionista juoma palkkioksi. Ja juoma virtasi. Turnauksen ennakoissa ja alkupeleissä henkseleitä paukutellut Toni "Bulk" Lötjösen johtama New York Rangers joutui Mäkisalon panssarikomppanian alle välierissä. Detroit tanssi kaksinumeroiset luvut taululle ja voitto kantoi aina finaalin ja koko turnauksen voittoon. Mäkialolle ensimmäinen pytty ensimmäisellä yrittämällä. Kesän Maailmaturnauksessa Mäkisalon piti olla sivussa rullalätkä turnauksen takia, mutta Esko Seppäsen peruttua osallistumisensa otti Mäkisalo fanittamansa Saksan komentoonsa. Kukaan ei nähnyt Mäkisaloa pelaamassa, mutta niin vain värikkäiden tapahtumien jälkeen Mäkisalo piti jälleen jatkojuhlissa kapteeninpuhetta. Molemmat turnauksen ensi yrittämällä ja vielä kapteenina. Turnausten kannalta vain harmi ettei Mäkisalo ole voittojen jälkeen uskaltautunut uudelleen pelikentille. Tapahtuuko tämä kenties Maailmaturnauksessa 2014?
Ville Taimi - 2010 Maailmaturnaus (Kroatia), 2013 Original Six (Detroit Red Wings)
Kroatia teki harvinaisen tempun 2010, turnauksissa on ollut jos jonkinnäköistä ennakkosuosikkia, mutta aina jossain vaiheessa meno on hyytynyt. 2010 Kroatia ei hyytynyt vaan teki siinäkin mielessä harvinaisen tempun, että voitti finaalin ilman rankkarikisaa (1-0 FT).  Molemmissa voittajajoukkueissa oli isot persoonat kapteeneina, Kroatiassa Heinämäki ja Detroitissa Mäkisalo. Taimi on loistava ihannepelaaja, tekee töitä hulluna ja iskee maalin siellä ja toisen täällä. Voimahyökkääjä. Mäkisalo rakastaa tälläisiä pelaajia ja heittikin koko Original Sixin Taimelle ja muille ajokoirille irtopalloja salin päätyyn. Ja Taimihan ei usein kulmasta hävinneenä tule ulos. Turnausten voittaminen oli Taimelle helpompaa kuin Original Six voittamisesta saadun sormuksen metsästäminen. Sormus löytyi kuitenkin lopulta ja uusien mestaruuksien metsästys saa jatkua.
 
Marko Vierijärvi - 2010 Maailmaturnaus (Kroatia), 2013 OS (Detroit Red Wings)
Kroatia teki harvinaisen tempun 2010, turnauksissa on ollut jos jonkinnäköistä ennakkosuosikkia, mutta aina jossain vaiheessa meno on hyytynyt. 2010 Kroatia ei hyytynyt vaan teki siinäkin mielessä harvinaisen tempun, että voitti finaalin ilman rankkarikisaa (1-0 FT). Vierijärvellä oli suuri rooli Kroatian tähtisikermässä, puolustuksessa varmaa luutimista ja pallot omille. Vastustajien hyökkääjillä oli todella hiljaista Kroatiaa vastaan. Kliinistä. Vierijärvi olisi päässyt tähän haluttuun Kerhoon jo vuotta aikaisemmin, sillä Vierijärvi oli Toronton kapteeni, mutta ei saapunut lainkaan pelipaikalle. Saku Järvinen otti Toronton pelaajat vastuulleen ja johdatti joukkueen aina päätyyn asti. Vierijärvi kyllä ilmaantui jatkopeleihin, olikohan siis mahdollisuus päästä Kahden Kullan Kerhoon vielä silloin liian kova paikka nuorelle pojalle? Vuotta myöhemmin kaikki olikin toisin, kapteenina ja pakkiparina Pappa. Vierijärvi sai keskittyä pelaamiseen ja jälki olikin sen näköistä, jälleen varmaakin varmempaa puolutuspelaamista ja hyökkäyspäässä todella kovia lämäreitä, niiden eteen ei uskaltanut Rangersin honkaset mennä edes eteen. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan ja Vierijärvi liittyi Kerhoon.
 
Olli Honkanen - 2012 Maailmaturnaus (Saksa), 2014 OS (Montreal Canadiens)
Honkasista se nuorempi, komeampi ja yksinkertaisesti parempi pelaaja. Mitä eroa on Veli-Pekalla ja Ollilla? 1xMaailmaturnaus ja 1xOriginal Six. Ollilla on kaksi sellaista mitä Vellulta puuttuu, kivekset. 2012 Saksan mestaruus Maailmaturnauksessa on turnausten historian yksi mieleenpainuvimmista. Saksasta syntyi joukkue, isolla J:llä. Joukkueen keskipituus oli yli 2m ja joukkueen pelitapa sen mukainen. Korkealta ja kovaa. Joukkue oli todellinen sekametelisoppa, toisilleen tuntemattomat pelaajat hitsautuivat yhteen ja marssivat aina päätyyn asti. Eli juuri kuten Maailmaturnauksessa pitääkin. 2014 Original Sixissä Olli ansaitsi itselleen kapteenin natsat ja kantoikin niitä ylpeänä. Vanhempi Honkanen on myös ollut kapteenina Original Sixissä, joukkue New York Rangers, 0 voittoa ja laulukerhoon. Ollilla oli eri sävelet. Montrealin turnaus oli vaakalaudalla alkulohkon viimeisessä pelissä, mitä tekee Honkanen? Tietenkin, hattutemppu ja Montreal jatkoon. Ken Drydeniä lainaten "Do you believe in Miracles?" -"YES!" - Niin uskoi Montreal ja marssi aina päätyyn asti. Isot ennakkosuosikit sulivat yksitellen Montrealin edessä ja Olli pääsi juhlallisesti kapteenina Kahden Kullan Kerhoon - Tervetuloa!
Juho Kortetmäki - 2009 Maailmaturnaus (Italia), 2014 OS (Montreal Canadiens)
Juho oli voittamassa historian ensimmäistä Maailmaturnausta. Pahat kielet väittävät, että ensimmäisen Maailmaturnaukssen arvonta ei olisi mennyt kaikkien sääntöjen mukaan, mutta mitään todisteita tälläistä ei ole vuosien saatossa kuitenkaan ilmaantunut. Italian kapteenina oli itse J Varjus.  Kuten arvata saattaa myös vuoden 2009 Maailmaturnauksen finaali meni aina pilkuille asti, jossa Italia oli suvereeni. Kortetmäki on Italian joukkueesta jo toinen jäsen Kahden kullan kerhosta, kyseessä oli siis todellinen Dream Team. Viisi pitkää vuotta joutui Kortetmäki metsästämään toista mestaruutta ja liittymistä haluttuun kerhoon, mutta viimein 2014 Original Sixissä kaikki osuivat kohdalleen. Montreal teki mahdottomasta mahdollisen. Kortetmäki luuti alakerrassa totutulla tyylillä, mustelmia annettiin, otettiin ja annettiin. Enimmäkseen kuitenkin annettiin.  
Antti Halmela - 2010 Maailmaturnaus (Kroatia), 2014 OS (Montreal Canadiens)
2010 Maailmaturnauksen voitti Kroatia. Kroatia ei hävinnyt turnauksessa otteluakaan ja 2010 vuoden Kroatiasta onkin puhuttu yhtenä kautta aikojen parhaimmista joukkueista. Kroatian ylivoimaisuutta korostaa sekin seikka, ettei 2010 tarvittu finaalissa rangaistuspotkukilpailua (Kroatia voitti finaalin 1-0). Kroatia oli koottu toinen toistaan taitavimmista kavereista tähtipelaajinaan mm. Heinämäki, Pösö, Helin. Sitten oli Antti Halmela. Halmela teki 2010 samaa mitä 2011, 2012, 2013 ja tulee tekemään tulevissa turnauksissakin. Pyytetöntä duunia joukkueen eteen. Kaikkea mikä liikkuu potkitaan. Ja potkitaan myös kun liikkuminen on jo saatu lopetettua. Halmela on korvaamaton pelaaja omalle joukkueelle. Tältä Mestarilta ei lopu keuhkoista happi missään vaiheessa, joukkuepelaaja isolla J:llä. Original Sixissä Montrealissa pelatessaan Halmela jatkoi omaa voittavaa pelitapaansa. Vastustajille mustelmia, omalle joukkueelle voittoja. Tulosta syntyi ja loput voitte lukea historiankirjoista. Halmelan suuri etu Original Sixissä on se asia, ettei turnaus tunne salibandystä tuttua sääntöä "Jatkuva väärä pelitapa". 
Jukka Grönroos - 2014 Maailmaturnaus (Ranska), 2012 OS (Toronto Maple Leafs)
Ulvilan monipuolisuusihme. Tekee kaiken mitä tarvitaan ja tekee sen oikein. 2014 Maailmaturnauksessa Ranskan hienossa kasvutarinassa aina mestaruuteen asti Grönroos oli juuri se tukijalka mihin koko Ranskan hieno joukkue pystyi luottamaan. Tätä miestä ei näy otsikoissa, mutta oman joukkueen sisällä selkääntaputtelijoita riittää loputtomiin. Grönroos on vakiinnuttanut oman paikkansa aina joukkueiden puolustuspäästä, muut saavat riehua hyökkäyspäässä, G hoitaa puolustuksen nöyrästi. Vaihdosta toiseen. Jokaisen valmentajan unelmapelaaja, oli vain ajan kysymys koska Grönroos kirjauttaa itsenseä Kahden Kullan Kerhoon ja 2014 oli tämän historiallisen hetken aika. Mestaruudet eivät jää tähän.Kahden Kullan Kerho on termi niille urheilijoille, jotka ovat voittaneet Maailmaturnauksen sekä Original Sixin. 
.


Kahden Kullan Kerho on termi urheilijoille, jotka ovat voittaneet Maailmaturnauksen sekä Original Sixin. 
.
Kerhoon kuuluu yhteensä 16 urheilijaa. 
Kahden Kullan Kerhon jäsenet:

Petteri Mäkinen - 2012 Maailmaturnaus (Saksa),  2011 O6 (Boston Bruins)

2011 Original Sixin vei moninaisten vaiheiden jälkeen järkevästi koottu, tai arvottu, Boston Bruins. Alakerta oli täyttä betonia, eikä vähiten nallekarhumaisen Suomen Zdeno Charan, Petteri Mäkisen.Puulaakisarjoissa tiheästi maaliverkkoja heilutellut karpaasi siirtyi muitta mutkitta alakerran fyysiseksi johtajaksi. Humalainen aamuhengitys, ajamaton parransänki ja markotoivosmaisesti lähteneet purkupallot pitivät huolen, ettei Bruinsin maalilla juhlittu.Muuntautumiskyvystä kertonee jotain, että Petteri Mäkinen pelasi täysin päinvastaista roolia Saksan juhliin päättyneessä Maailmaturnauksessa. Gasellimaisesti liikkunut hujoppi oli yläkerrassa täysin vapaassa roolissa. Ilmatilan herra, kyseenalaisten maalien mestari ja saksalaisten isot egot yhdistänyt ballerina toi tarvittavan sysäyksen näköä ja kokoa matkalla mestaruuteeen.

Niko Mattila - 2012 Maailmaturnaus (Saksa), 2011 O6 (Boston Bruins)

Vastustajan lienee syytä toivoa, ettei Niko Mattila ja Petteri Mäkinen osu samaan joukkueeseen. Se on historian saatossa tiennyt vain ja ainostaan kaverusten yhteisiä mestaruusjuhlia.Ei liene liioteltua väittää, että Mattila on yksi kaikkien aikojen kovimmista pelimiehistä turnauksien saatossa. Todistettavasti kentälläkin hyvin pärjäävä miehenalku valitsi 2011 alkuvuodesta mailan tilalle ponttoonit ja maalivahdin käsineet. Jälkeenpäin ei varmasti tarvitse katua. Mattila oli suvereeni tolppien välissä koko turnauksen ja oikeutetusti päätösjuhlissa kruunattiin Conn Smythe Trophylla (=turnauksen paras pelaaja).Kapteenin natsat annetaan yleensä tasonsa todistaneelle voittajatyypille. Niko johti Saksan marssia 2012, vierellään jo viime vuoden sählyistä tuttu Petteri Mäkinen. Kokonaisvaltaisesti kentän jokaisella osalla operoinut "Toppari" nosti turnauksen jälkeen, historian nuorimpana kapteenina voittopokaalin kohti taivasta.

Saku Järvinen - 2009 Maailmaturnaus (Italia), 2012 O6 (Toronto Maple Leafs)

Moni paperilla kovalta näyttänyt joukkue on kaatunut viimeistään maalivahtiongelmaan. Jos joukkueen nimilistassa lukee Saku Järvinen, on ensimmäinen ja suurin ongelma selätetty.Itsensä joka palloon 110% laittava Sakke pelaa yleensä parhaat pelit juuri niissä kovimmissa paikoissa. Jo ensimmäisen vuotena Maailmaturnauksen historiassa, voittajaa jouduttiin hakemaan pilkuilta. Saku nousi metrin muita korkeammalle, ja nollasi kerta toisensa jälkeen Englannin yritykset. Palkintona ensimmäinen pytty ja MVP.2012 Toronto Maple Leafs näytti varteenotettavalta pudotuspelijoukkueelta. Aamun valjetessa SAMKin saliin oli saapunut kapteenia lukuunottamatta koko joukkue. Muiden jo alkaessa panikoida, Saku päätti jälleen kerran isossa paikassa astua esiin. Joukkueellinen vaahteralehtiä reppuselkään, ja polvia säälimättä itse telkiämään maalinsuuta. Ei liene vaikea arvata, että Marko Vierijärven hylkäämä joukkue marssi päätyyn asti, MVP Saku Järvinen! 

Ville-Matti Haapala - 2011 Maailmaturnaus (Brasilia), 2012 O6 (Toronto Maple Leafs)

Tosissaan historian laiskimman pelaajan tittelistä kamppaileva Viltsu on jotenkin onnistunut huijamaan itsensä Kahden Kullan Kerhoon.Brasilian kanssa tapahtui asioita, joita osa ei usko vielä tänäpäivänäkään. On täysin absurdia mennä selittämään jollekkin, joka ei paikan päällä ollut että Juuso Kannisto (193cm, 127kg) täräytti oikeaoppisella saksarilla pallon maaliin. Tai, että Espoon veljekset Savinainen ja Laihonen dominoivat keskikenttää. Totta kaikki, kuten myös Viltsun ensimmäinen pytty. Kertaalleen maalipörssin voittanut Haapala ymmärsi antaa muille palloa ja pysyä pois tieltä.Sählyparketilla tuli kultaa 2012. Korvat punottivat jokaisen ottelun jälkeen, kun Saku auliisti pyysi tekemään helpompia ratkaisuja ja tulemaan myös puolustuksen avuksi. Ratkaisuhetkillä Viltsu istui penkillä, mutta voitonjuhliin oli yhtä tasavertainen kun kaikki muutkin. Sakunkin kanssa saatiin sovinto tehtyä Bar Soman terassilla. 

Jarkko Mäkisalo - 2013 Maailmaturnaus (Saksa), 2013 O6 (Detroit Red Wings)

Vene, vidi, vici. Original Sixissä Jarkko "Pappa" Mäkisalo sai komentoonsa fanittamansa Detroitin. Detroit pelasi johtajansa tyylistä palloa, pallo enemmän ilmassa kuin parketilla, jokaisesta aiheutetusta mustelmasta vastustajalle Passionista juoma palkkioksi. Ja juoma virtasi. Turnauksen ennakoissa ja alkupeleissä henkseleitä paukutellut Toni "Bulk" Lötjösen johtama New York Rangers joutui Mäkisalon panssarikomppanian alle välierissä. Detroit tanssi kaksinumeroiset luvut taululle ja voitto kantoi aina finaalin ja koko turnauksen voittoon. Mäkialolle ensimmäinen pytty ensimmäisellä yrittämällä. Kesän Maailmaturnauksessa Mäkisalon piti olla sivussa rullalätkä turnauksen takia, mutta Esko Seppäsen peruttua osallistumisensa otti Mäkisalo fanittamansa Saksan komentoonsa. Kukaan ei nähnyt Mäkisaloa pelaamassa, mutta niin vain värikkäiden tapahtumien jälkeen Mäkisalo piti jälleen jatkojuhlissa kapteeninpuhetta. Molemmat turnauksen ensi yrittämällä ja vielä kapteenina. Turnausten kannalta vain harmi ettei Mäkisalo ole voittojen jälkeen uskaltautunut uudelleen pelikentille. Tapahtuuko tämä kenties Maailmaturnauksessa 2014?

Ville Taimi - 2010 Maailmaturnaus (Kroatia), 2013 O6 (Detroit Red Wings)

Kroatia teki harvinaisen tempun 2010, turnauksissa on ollut jos jonkinnäköistä ennakkosuosikkia, mutta aina jossain vaiheessa meno on hyytynyt. 2010 Kroatia ei hyytynyt vaan teki siinäkin mielessä harvinaisen tempun, että voitti finaalin ilman rankkarikisaa (1-0 FT).  Molemmissa voittajajoukkueissa oli isot persoonat kapteeneina, Kroatiassa Heinämäki ja Detroitissa Mäkisalo. Taimi on loistava ihannepelaaja, tekee töitä hulluna ja iskee maalin siellä ja toisen täällä. Voimahyökkääjä. Mäkisalo rakastaa tälläisiä pelaajia ja heittikin koko Original Sixin Taimelle ja muille ajokoirille irtopalloja salin päätyyn. Ja Taimihan ei usein kulmasta hävinneenä tule ulos. Turnausten voittaminen oli Taimelle helpompaa kuin Original Six voittamisesta saadun sormuksen metsästäminen. Sormus löytyi kuitenkin lopulta ja uusien mestaruuksien metsästys saa jatkua.

Marko Vierijärvi - 2010 Maailmaturnaus (Kroatia), 2013 O6 (Detroit Red Wings)

Kroatia teki harvinaisen tempun 2010, turnauksissa on ollut jos jonkinnäköistä ennakkosuosikkia, mutta aina jossain vaiheessa meno on hyytynyt. 2010 Kroatia ei hyytynyt vaan teki siinäkin mielessä harvinaisen tempun, että voitti finaalin ilman rankkarikisaa (1-0 FT). Vierijärvellä oli suuri rooli Kroatian tähtisikermässä, puolustuksessa varmaa luutimista ja pallot omille. Vastustajien hyökkääjillä oli todella hiljaista Kroatiaa vastaan. Kliinistä. Vierijärvi olisi päässyt tähän haluttuun Kerhoon jo vuotta aikaisemmin, sillä Vierijärvi oli Toronton kapteeni, mutta ei saapunut lainkaan pelipaikalle. Saku Järvinen otti Toronton pelaajat vastuulleen ja johdatti joukkueen aina päätyyn asti. Vierijärvi kyllä ilmaantui jatkopeleihin, olikohan siis mahdollisuus päästä Kahden Kullan Kerhoon vielä silloin liian kova paikka nuorelle pojalle? Vuotta myöhemmin kaikki olikin toisin, kapteenina ja pakkiparina Pappa. Vierijärvi sai keskittyä pelaamiseen ja jälki olikin sen näköistä, jälleen varmaakin varmempaa puolutuspelaamista ja hyökkäyspäässä todella kovia lämäreitä, niiden eteen ei uskaltanut Rangersin honkaset mennä edes eteen. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan ja Vierijärvi liittyi Kerhoon.

Olli Honkanen - 2012 Maailmaturnaus (Saksa), 2014 O6 (Montreal Canadiens)

Honkasista se nuorempi, komeampi ja yksinkertaisesti parempi pelaaja. Mitä eroa on Veli-Pekalla ja Ollilla? 1xMaailmaturnaus ja 1xOriginal Six. Ollilla on kaksi sellaista mitä Vellulta puuttuu, kivekset. 2012 Saksan mestaruus Maailmaturnauksessa on turnausten historian yksi mieleenpainuvimmista. Saksasta syntyi joukkue, isolla J:llä. Joukkueen keskipituus oli yli 2m ja joukkueen pelitapa sen mukainen. Korkealta ja kovaa. Joukkue oli todellinen sekametelisoppa, toisilleen tuntemattomat pelaajat hitsautuivat yhteen ja marssivat aina päätyyn asti. Eli juuri kuten Maailmaturnauksessa pitääkin. 2014 Original Sixissä Olli ansaitsi itselleen kapteenin natsat ja kantoikin niitä ylpeänä. Vanhempi Honkanen on myös ollut kapteenina Original Sixissä, joukkue New York Rangers, 0 voittoa ja laulukerhoon. Ollilla oli eri sävelet. Montrealin turnaus oli vaakalaudalla alkulohkon viimeisessä pelissä, mitä tekee Honkanen? Tietenkin, hattutemppu ja Montreal jatkoon. Ken Drydeniä lainaten "Do you believe in Miracles?" -"YES!" - Niin uskoi Montreal ja marssi aina päätyyn asti. Isot ennakkosuosikit sulivat yksitellen Montrealin edessä ja Olli pääsi juhlallisesti kapteenina Kahden Kullan Kerhoon - Tervetuloa!

Juho Kortetmäki - 2009 Maailmaturnaus (Italia), 2014 O6 (Montreal Canadiens)

Juho oli voittamassa historian ensimmäistä Maailmaturnausta. Pahat kielet väittävät, että ensimmäisen Maailmaturnaukssen arvonta ei olisi mennyt kaikkien sääntöjen mukaan, mutta mitään todisteita tälläistä ei ole vuosien saatossa kuitenkaan ilmaantunut. Italian kapteenina oli itse J Varjus.  Kuten arvata saattaa myös vuoden 2009 Maailmaturnauksen finaali meni aina pilkuille asti, jossa Italia oli suvereeni. Kortetmäki on Italian joukkueesta jo toinen jäsen Kahden kullan kerhosta, kyseessä oli siis todellinen Dream Team. Viisi pitkää vuotta joutui Kortetmäki metsästämään toista mestaruutta ja liittymistä haluttuun kerhoon, mutta viimein 2014 Original Sixissä kaikki osuivat kohdalleen. Montreal teki mahdottomasta mahdollisen. Kortetmäki luuti alakerrassa totutulla tyylillä, mustelmia annettiin, otettiin ja annettiin. Enimmäkseen kuitenkin annettiin. 
 
Antti Halmela - 2010 Maailmaturnaus (Kroatia), 2014 O6 (Montreal Canadiens)

2010 Maailmaturnauksen voitti Kroatia. Kroatia ei hävinnyt turnauksessa otteluakaan ja 2010 vuoden Kroatiasta onkin puhuttu yhtenä kautta aikojen parhaimmista joukkueista. Kroatian ylivoimaisuutta korostaa sekin seikka, ettei 2010 tarvittu finaalissa rangaistuspotkukilpailua (Kroatia voitti finaalin 1-0). Kroatia oli koottu toinen toistaan taitavimmista kavereista tähtipelaajinaan mm. Heinämäki, Pösö, Helin. Sitten oli Antti Halmela. Halmela teki 2010 samaa mitä 2011, 2012, 2013 ja tulee tekemään tulevissa turnauksissakin. Pyytetöntä duunia joukkueen eteen. Kaikkea mikä liikkuu potkitaan. Ja potkitaan myös kun liikkuminen on jo saatu lopetettua. Halmela on korvaamaton pelaaja omalle joukkueelle. Tältä Mestarilta ei lopu keuhkoista happi missään vaiheessa, joukkuepelaaja isolla J:llä. Original Sixissä Montrealissa pelatessaan Halmela jatkoi omaa voittavaa pelitapaansa. Vastustajille mustelmia, omalle joukkueelle voittoja. Tulosta syntyi ja loput voitte lukea historiankirjoista. Halmelan suuri etu Original Sixissä on se asia, ettei turnaus tunne salibandystä tuttua sääntöä "Jatkuva väärä pelitapa". 

Jukka Grönroos - 2014 Maailmaturnaus (Ranska), 2012 O6 (Toronto Maple Leafs)

Ulvilan monipuolisuusihme. Tekee kaiken mitä tarvitaan ja tekee sen oikein. 2014 Maailmaturnauksessa Ranskan hienossa kasvutarinassa aina mestaruuteen asti Grönroos oli juuri se tukijalka mihin koko Ranskan hieno joukkue pystyi luottamaan. Tätä miestä ei näy otsikoissa, mutta oman joukkueen sisällä selkääntaputtelijoita riittää loputtomiin. Grönroos on vakiinnuttanut oman paikkansa aina joukkueiden puolustuspäästä, muut saavat riehua hyökkäyspäässä, G hoitaa puolustuksen nöyrästi. Vaihdosta toiseen. Jokaisen valmentajan unelmapelaaja, oli vain ajan kysymys koska Grönroos kirjauttaa itsenseä Kahden Kullan Kerhoon ja 2014 oli tämän historiallisen hetken aika. Mestaruudet eivät jää tähän.

Tomi Tuomi - 2014 Maailmaturnaus (Ranska), 2015 O6 (Minnesota Wild)

Tuomi kuuluu siihen harvinaiseen pelaajakategoriaan mihin vain harva pelaaja kuuluu: vastustajien, mutta myös omien puolelta vihattu pelaaja. Maailmaturnauksessa 2014 Tuomi kuului Ranskan muukalaislegioonaan. Joukkue nousi turnauksen aikana monesti kuilun partaalta ja muutaman RL-kisan kautta aina turnauksen voittoon asti. Tuomikin kuulemma pelasi joukkueessa. Tuomea harvoin näkee puolustuspäässä tai vaihtopenkillä, mutta Havannassa oma toimisto pyörii 24/7. Sählyssä Tuomea voidaan myös kuvailla sanoilla kuten: diiva, ylimielinen sekä kokoisekseen taitava. Tutkaan Tuomi ampui 86km/h, joten vetoakaan ei voi sanoa uhaksi. Turnauksen henkilökohtaiseksi kohokohdaksi muodostui myös finaalin RL-kisassa Minnesotan ensimmäisenä laukojana epäonnistuminen, mutta Minnesotan nousutarina huipentui tästä huolimatta aina mestaruuteen asti. Kaksi mestaruutta - Molemmat RL-kisojen kautta. Onni käytetty näissä turnauksissa, katoaako kartalta vai palaako ihastuttamaan ja vihastuttamaan vielä meitä?

Väinö Kuronen - 2015 Maailmaturnaus (Ruotsi), 2016 O6 (Los Angeles Kings)

Jarkko Mäkisalo teki vuonna 2013 turnausten historiaa voittaessaan molemmat turnaukset samana vuonna ja vielä kapteenina. Kolme vuotta ja Väinö Kuronen toisti saman tempun. Ruotsin kanssa joukkue hieman yllättäen meni aina päätyyn asti tasaisessa turnauksessa. Joukkueessa oli muutama täsmäase ja Kuronen itse nosti omaa tasoaan tärkeimmässä vaiheessa ja otti joukkueen reppuselkäänsä. Kingsin kanssa joukkue marssi voitosta voittoon - Kuronen jälleen isosti esillä turnauksen loppuvaiheessa. Välierään ja finaaliin yhteensä huimat tehot - 7+2! Palkintopöydät tyhjennettiin molemmissa turnauksissa. Vieläkö riittää motivaatiota ja huoneistossa tilaa uusille palkinnoille. Mäkisaloa ei ole huippuvuoden jälkeen nähty turnauksissa - Miten käy Kurosen kanssa? 

Joonas Nieminen - 2016 Maailmaturnaus (Hollanti), 2018 06 (Boston Bruins) 

Tapahtumien vakiokävijä onnistui himoitussa tuplassa  2016 Hollannin ja 2018 Boston Bruinsin paidassa. Joukkueet arvotaan ja oman joukkueesi listalta löytyy Joonas Niemisen nimi ja voit olla varma, että saat ainakin yhden luotettavan pelaajan joukkueeseen. Kaikki joukkueen eteen aina antava Joonas on joukkuepelaaja par excellence.  Joonas ollut keväällä 2018 Everstin ja Kuntsin kanssa nestetankkausmatkoilla, joten pelottavaa nähdä millaisessa iskussa Joonas jatkossa turnauksissa nähdään. 

Joonas Itäjärvi - 2016 Maailmaturnaus (Hollanti), 2018 06 (Boston Bruins)

Maailmaturnauksen historian toinen maalivahti, joka on onnistunut voittamaan molemmat himoitut mestaruuspokaalit.  2016 Hollanti ei hävinnyt turnauksessa otteluakaan. Upeassa Jorge Campos-tribuutti pelipaidassa maalissa pelannut Itäjärvi pelasi turnauksessa  peräti kolme nollapeliä. Kirkkaimpana helmenä vastustajan nollaaminen välierässä ja finaalissa.  2018 Original Sixissä vastaavasti Itäjärvi pääsi loistamaan vahvan Bostonin maalilla. Boston voitti turnauksessa kaikki ottelut. Joonas "Lätty" Itäjärven turnauksen huippuhetki sattui finaaliin, kun mestaria haettiin aina rangaistuslaukauskilpailusta asti. Minnesotan nimekkään pelaajat sulivat Lätyn verbaalisen ja akrobaattisen taidonnäytteen edessä.  Turnauksissa on pelannut paljon upeita maalivahteja, mutta vain yksi on ylitse muiden: Joonas "Lätty" Itäjärvi. The Greatest of Them All.

Sami Heino - 2019 Maailmaturnaus (Sveitsi), 2019 O6 (New York Rangers)

2019 oli Sami Heinon vuosi. Molemmat turnaukset plakkariin heti ensi yrittämällä  ja ansaitusti kutsu Kahden Kullan Kerhoon. Original Sixissä Sami Heino oli mukana New York Rangersin historian ensimmäisessä voitossa. Heino teki muutaman tärkeän maalin, sisältäen mm. tärkeän voittomaalin Montrealin verkkoon (0-1). Maailmaturnauksessa oli heti arvonnassa jo tähdet kohdillaan, kun Heino pääsi jälleen kultasormi Väinö Kurosen joukkueeseen. Sveitsi nousi turnauksessa satumaisesti aina mestaruuteen asti. Alkulohkosta joukkue meni mitä täpärämmin jatkoon. Joukkue oli Ranskan kanssa tasapisteissä alkulohkossa sijoilla 2-3., maalierokin oli tasan ja lopulta tehdyt maalit tekivät joukkueiden välille eron. Sveitsi 12 - Ranska 11. Joukkue sai hurmoksen päälle ja pudotuspeleissä joukkue oli pysäyttämätön. Joukkue pääsikin ansaitusti kylpemään Samin yrityksen Rakennus & Saneeraus Heinon sponsoroimaan paljuun. Lajin helppous viehättää!

.

.
.

(c) Maailmaturnaus 2020